Guvernatorul de New York, Andrew Cuomo, si Procurorul General al statului american au anuntat luni ca il vor da in judecata pe presedintele Donald Trump, daca acesta va anula programul care apara de expulzare imigrantii care au ajuns in Statele Unite ilegal, cand erau copii, relateaza news.ro care citeaza Reuters.

"Actiunea presedintelui ar distruge vietile a sute de mii de tineri care au numit numai America acasa", a spus Cuomo.

Presedintele Donald Trump a decis sa abroge un program care-i protejeaza pe tinerii imigranti fara acte, relateaza BBC News.

El a hotarat sa acorde Congresului un termen de sase luni pentru ca sa elaboreze un proiect de lege care sa inlocuiasca Suspendarea actiunii impotriva venirii copiilor (Deferred Action for Childhood Arrivals, Daca), declara surse citate de presa americana.

Aceasta decizie, dezvaluita de Politico, este considerata un compromis, in contextul in care acest program se bucura de o sustinere larga. Insa sursele citate avertizeaza ca Trump se poate razgandi. El urmeaza sa-si anunte decizia in mod oficial marti.

Acest program al fostului presedinte Barack Obama protejeaza sute de mii de "Dreamers" (visatori) sa fie expulzati si le acorda permise de munca si studiu.