Biserica Angliei se confrunta cu o scadere catastrofala a procentului tinerilor care se descriu ca fiind anglicani, potrivit TheGuardian. Pentru prima data, mai mult de jumatate din populatie declara ca nu are o religie, iar decalajul dintre generatiile care sunt sau nu afiliate unei religii se mareste, potrivit Sondajului Atitudinilor Sociale Britanice.

Biserica AnglicanaFoto: YouTube

Doar 3% dintre adultii sub 24 de ani se descriu ca anglicani, mai putini decat cei 5% care se identifica drept catolici. Aproape trei din patru persoane cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani spun ca nu au nicio religie, cu o diferenta de noua procente fata de anul 2015.

Dintre urmatorul grup de varsta, respectiv 25-34 de ani, doar 5% se identifica drept anglicani, iar 9% spun ca sunt catolici. Prezenta in Marea Britanie a lucratorilor europeni poate fi un factor care contribuie la proportia relativ mare de tineri catolici.

Dintre toti adultii din Marea Britanie, doar 15% se considera a fi anglicani, comparativ cu aproape unul din trei care se identificau cu aceasta religie la inceputul secolului, potrivit sondajului. Noua procente se declara catolici, 17% crestini si 6% spun ca apartin unor religii necrestine.

In general, 53% dintre toti adultii se descriu ca neavand o afiliere religioasa, comparativ cu 48% in 2015. Cea mai recenta cifra este si cea mai mare dupa ce sondajul a inceput sa urmareasca afilierea religioasa a populatiei britanice in 1983, cand 31% au spus ca nu au religie.