"Vom vedea!", a raspuns presedintele american Donald Trump cand a fost intrebat, duminica, in timp ce pleca de la slujba religioasa, daca Statele Unite vor ataca Coreea de Nord, relateaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anterior in cursul zilei de duminica, Trump afirma pe Twitter: "Coreea de Sud intelege acum, asa cum le-am spus si eu, ca declaratiile de conciliere cu Coreea de Nord nu vor functiona, ei inteleg doar de un singur lucru!".

Coreea de Nord a efectuat duminica in zori al saselea - si cel mai puternic - test nuclear al sau, efectuat la cateva ore dupa ce Phenianul anuntase ca a dezvoltat o avansata bomba cu hidrogen, cu o "mare putere distructiva". Seismul de magnitudine 6,3 ce a avut loc aproape de zona de teste a Nordului a fost de circa zece ori mai puternic decat in cazul testelor anterioare. A fost primul test nuclear de cand Trump a devenit presedinte si o provocare directa la adresa liderului american, care vorbise cu cateva ore inainte cu premierul japonez despre "escaladarea" crizei nucleare din regiune.

Trump convoaca echipa de securitate nationala, SUA pregatesc noi sanctiuni dupa testul nuclear nord-coreean

Presedintele american Donald Trump va convoca duminica echipa de securitate nationala pentru a discuta despre noul test nuclear efectuat de Coreea de Nord, a anuntat Casa Alba, potrivit Agerpres. "Echipa de securitate nationala monitorizeaza indeaproape. Presedintele si echipa sa de securitate nationala vor avea o intalnire pentru a discuta mai multe, in cursul zilei de astazi. Va vom oferi actualizarile dupa cum este nevoie", a anuntat purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Sarah Sanders.

Pe de alta parte, ministrul finantelor Steven Mnuchin a declarat ca SUA vor pregati noi sanctiuni impotriva Coreii de Nord. "Voi pregati o serie de sanctiuni, pe care le voi prezenta presedintelui", a anuntat Mnuchin la postul de televiziune Fox News, adaugand: "Cei care fac afaceri cu ei (Coreea de Nord) nu vor putea face afaceri cu noi. Vom lucra cu aliatii nostri. Vom lucra cu China". Totodata, Mnuchin a declarat ca ii va cere presedintelui Trump sa ia serios in considerare sistarea oricarui tip de comert cu Coreea de Nord.

Citeste si: