"Federatia Rusa va continua sa acorde sustinere transnistrenilor si, in calitate de tara-garant, nu va admite repetarea aventurilor militaro-politice pe malurile Nistrului, indiferent de unde acestea ar proveni", afirma vicepremierului rus Dmitri Rogozin, intr-un mesaj de felicitare transmis sambata regiunii transnistrene cu ocazia sarbatoririi asa-numitei "zile de independenta" a autoproclamatei republici, relateaza Deschide.md.

Dmitri RogozinFoto: Facebook / Dmitri Rogozin

In mesajul sau adresat conducerii regiunii separatiste, Rogozin a subliniat ca Transnistria continua sa-si intensifice legaturile cu Federatia Rusa, multe dintre problemele din regiune fiind rezolvate datorita sprijinului multilateral rusesc.

"Viitorul Transnistriei este alaturi de Mareata Rusie", a sustinut vicepremierul rus.

Deschide.md aminteste ca Dmitri Rogozin a fost declarat la inceputul lunii august persoana indizerabila in Republica Moldova, dupa ce a lansat mai multe acuzatii la adresa autoritatilor de la Chisinau.

Rogozin indeplineste si functia de reprezentant special al presedintelui rus in Transnistria, desi nu poate vizita aceasta regiune dupa ce a fost declarat persona non-grata de catre autoritatile de la Chisinau, iar puterea de la Kiev i-a interzis sa survoleze spatiul aerian al Ucrainei, aminteste si News.ro.

Ultima incercare a vicepremierului rus de a vizita Transnistria s-a incheiat cu o disputa cu autoritatile de la Bucuresti, care au interzis avionului in care acesta se afla sa intre in spatiul aerian romanesc, argumentand ca la bord se afla o persoana inclusa pe lista de sanctiuni a Uniunii Europene.

Atunci, Rogozin a lansat o adevarata tirada la adresa autoritatilor romane, cerand contramasuri usturatoare si sustinand ca Romania este o marioneta a Statelor Unite.