Un numar de 60 de fosti combatanti din militiile islamiste siriene avand legaturi cu reteaua terorista internationala Al-Qaida au intrat in Germania ca refugiati, relateaza sambata saptamanalul german Der Spiegel, care citeaza surse din domeniul securitatii, transmite agentia DPA, citata de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Presupusii fosti militanti au fost membri ai brigazii Awais al-Qurany, o unitate care initial a luptat de partea Armatei Libere Siriene (rebelii sirieni) inainte de a se alatura Frontului al-Nusra, ce avea legaturi cu Al-Qaida.

La 28 iulie 2016, Frontul al-Nusra si-a schimbat numele in Jabhat Fatah al-Sham si a anuntat ca a taiat legaturile cu Al-Qaida.

Publicatia citata sustine ca membrii gruparii ajunsi in Germania au participat la 'numeroase masacre asupra civililor si soldatilor sirieni capturati'.

In prezent, in Germania se desfasoara anchete impotriva a 25 de fosti luptatori din unitatea respectiva. Alti cel putin 30 de combatanti s-ar afla pe teritoriul Germaniei, potrivit serviciilor secrete din aceasta tara, care au creat o celula speciala pentru a se ocupa de acest caz.