Un ofiter de politie din Georgia, Statele Unite, care risca sa fie demis dupa ce a fost filmat spunand "noi omoram doar negri", a decis sa se pensioneze, a anuntat vineri presa locala, citata de AFP.

Locotenentul Greg AbbottFoto: Captura YouTube

Inregistrarea video il arata pe locotenentul Greg Abbott spunandu-i unei femei ingrozite, care se afla intr--o masina oprita de politie, ca nu are de ce sa se teama pentru ca "noi omoram doar negri".

In conditiile in care politistii ii permisesera sa isi ia telefonul mobil, femeia i-a spus lui Abbott ca ii e teama sa se miste pentru ca a vazut "destule videoclipuri cu politisti".

"Dar nu sunteti negresa", ii raspunde Abbott, in acest videoclip din iulie 2016 filmat de camera aflata pe masina politiei. "Nu uitati, noi ucidem doar negri", adauga el.

Inregistrarea, a carei data coincide cu o perioada de tensiuni rasiale dupa moartea lui Philando Castile, un barbat de culoare ucis in masina sa de catre politisti sub ochii prietenei sale, care a transmis incidentul sangeros live pe Facebook, a fost difuzat in aceasta saptamana de o televiziune locala care a prezentat o cerere de deschidere a arhivelor.

Mike Register, seful politiei din comitatul Cobb, in apropiere de Atlanta, zona unde s-a produs incidentul, declarase joi ca ofiterul va fi demis deoarece "nu exista loc in politie pentru acest gen de comentarii in aplicarea legii". Acesta a calificat drept "de nescuzat" comentariile politistului.

Atlanta Journal-Constitution scrie insa ca locotenentul Abbott si-a anuntat prin mail sefii ca iese la pensie, dupa treizeci de ani de munca in politie.