Ministrul pentru comert de la Londra, Liam Fox, a declarat vineri ca Marea Britanie nu va fi santajata pentru a fi de acord cu factura de Brexit si a cerut Bruxellesului sa puna pe masa negocierilor viitoarea relatie a Regatului cu blocul comunitar, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

A treia runda de negocieri de Brexit, concentrate pe stabilirea termenilor de iesire a britanicilor din UE, s-a incheiat joi cu un avertisment al Bruxellesului ca este nevoie sa se rezolve mai multe chestiuni inainte sa se treaca la discutarea viitoarelor legaturi.

Guvernul britanic si-a propus sa mute centrul de greutate al discutiilor catre viitoare relatie, cautand sa linisteasca ingrijorarile mediului de afaceri in privinta comertului si reglementarilor.

Bruxellesul, insa, a cerut ca mai intai sa se faca progrese in privinta chestiunilor principale, inclusiv cat ar trebui sa plateasca Marea Britanie cand pleaca.

“Nu putem si santajati sa platim un pret din prima parte (a negocierilor)”, a declarat Fox in timpul vizitei pe care o face in Japonia impreuna cu Theresa May.