Prim-ministrii Belgiei si Luxemburgului, Charles Michel si Xavier Bettel, l-au asigurat marti pe presedintele Frantei, Emmanuel Macron, de sprijinul lor pentru campania impotriva asa-numitului "dumping social" legat de lucratorii detasati, precum si pentru ideea Europei cu mai multe viteze, relateaza AFP.

"Sustin si salut propunerile presedintelui francez pentru intarirea directivei privind lucratorii detasati. Trebuie combatute fraudele si dumpingul social in toate domeniile", a declarat Bettel, la o conferinta de presa comuna cu Michel si Macron, in Luxemburg. Premierul luxemburghez a afirmat ca este increzator ca in octombrie se va ajunge la un acord european pe aceasta tema, in ideea de "a face Europa mai corecta pentru cetatenii sai". El a mai declarat ca Europa cu doua viteze este preferabila unei Uniuni Europene "la punctul mort", care sta pe loc.

La randul sau, Michel si-a exprimat convingerea ca a venit vremea "sa dam o directie, o orientare" Uniunii Europene si ca astfel va fi posibil "sa facem din nou incantator visul european", potrivit Agerpres.