Presedintele francez Emmanuel Macron a adoptat la sfarsitul saptamanii trecute, dintr-un centru al Societatii pentru protectia animalelor, un caine de culoare neagra, un metis intre un labrador si un grifon, botezat Nemo, pe care jurnalistii au putut sa il vada pentru prima data luni la Palatul Elysee, relateaza AFP.

Macron si cainele NemoFoto: Captura YouTube

Seful statului francez a ales numele noului locatar din palatul prezidential in functie de litera N, ce corespunde anului de nastere al cainelui, conform uzantelor, dar mai ales cu referire la celebrul capitan Nemo din romanul lui Jules Verne "20.000 de leghe sub mari", pe care Macron il apreciaza in mod deosebit, potrivit anturajului presedintelui fracez.

In varsta de unu spre doi ani, Nemo, un mascul de culoare neagra, a fost vazut de jurnalisti in salonul Murat, locul in care se desfasoara sedinta de guvern la fiecare inceput de toamna, unde acesta a intrat pe furis.

Nemo ii succede astfel lui Philae, o tanara femela labrador ce i-a fost oferita in decembrie 2014 precedentului presedinte Francois Hollande de catre Federatia fostilor combatanti francezi din Montreal. Aceasta a plecat de la Elysee impreuna cu stapanul sau in luna mai.

In ultimii 50 de ani, toti presedintii francezi au avut cate un caine la Palatul Elysee, care dispune de gradini vaste. iar majoritatea sefilor de stat au ales un labrador.