Influentul guru indian Gurmeet Ram Rahim Singh a fost condamnat luni la zece ani de inchisoare pentru viol, la cateva zile dupa ce violentele declansate de partizanii sai s-au sodat cu 38 de morti, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ram Rahim a fost condamnat la zece ani de inchisoare", a declarat avocatul uneia dintre victimele sale.

Zeci de mii de adepti ai acestui guru au semanat teroarea saptamana trecuta in mai multe orase din nordul tarii, incendiind zeci de masini si provocand revolte, dupa ce justitia l-a declarat pe liderul lor vinovat pentru violarea a doua femei in 2002.

Personajul, cunoscut pentru gustul sau pentru haine si bijuterii tipatoare, in varsta de 50 de ani, afirma ca are peste 50 de milioane de adepti ai sectei sale Dera Sacha Sauda in intreaga lume.

Nu este pentru prima oara cand Gurmeet Ram Rahim Singh se afla in centrul unei polemici. In 2015, a fost acuzat ca a incurajat 400 dintre discipolii sai sa se castreze pentru a se apropia de Dumnezeu. El a fost anchetat pentru uciderea unui ziarist in 2002.

Fortele de securitate sunt in stare de alerta in Rohtak (statul Haryana), unde este inchis liderul spiritual. Internetul mobil a fost inchis si pe strazi sunt amplasate baraje ale politiei si armatei.

"Daca situatia impune folosirea armelor de foc, ofiterii mei au toata libertatea pentru a lua decizia", a declarat seful politiei din Rohtak.