Uraganul Harvey a slabit la categoria 1 in timp ce acesta s-a mutat in interiorul statului texan si cel mai probabil se va transforma in furtuna tropicala mai tarziu, a spus Centrul National pentru Uragane din Statele Unite, relateaza Reuters.

La cateva ore dupa ce uraganul Harvey a atins Texasul, furtuna slabeste usor sicoboara gradul de la 4la 3, dar este mai mult o diferenta tehica, viteza vantului coborand de la 130 de mile pe ora (215 km/h) la 125 de mile pe ora (201 km/h), relateazaThe Guardian. In acelasi timp, politia scrie pe Twitter ca a fost observata o tornada in Sienna Plantation si sfatuiesc oamenii sa se adaposteasca.

Potrivit Guardian, uraganul inca se misca spre nord-vest, la un ritm usor mai lent, respectiv cu 6 mph, in schimb aici ar fi si marea problema: cu cat se misca mai incet, cu atat mai mult cade mai multa cantitate de ploaie intr-o singura zona, crescand sansele de inundatii.

Harvey este primul uragan de categoria 4 care loveste Statele Unite dupa uraganul Charley, in 2004. Furtuna a lovit coastele Texasului si milioanele sale de rezidenti cu vant extrem de puternic care o doborat copaci si cu ploi torentiale care au inundat strazile.