Premierul bulgar Boiko Borisov a declarat vineri, in cadrul unei intalniri cu presedintele francez Emmanuel Macron, ca este de parere ca statele membre UE pot ajunge, pana la sfarsitul anului, la un compromis privind o noua directiva pentru muncitorii detasati, dar i-a sugerat liderului de la Elysee sa isi revizuiasca tonul adoptat fata de Polonia si Ungaria, relateaza Reuters, citat de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

De altfel, el a cerut tuturor Guvernelor UE sa coboare tonul confruntarii cu Polonia si Ungaria.

"Polonia si Ungaria nu sunt numai prietenii nostri, sunt si parte a Uniunii Europene. Le face rau tarilor UE sa intre in confruntare directa", a insistat Borisov.

Premierul polonez Beata Szydlo l-a acuzat vineri pe liderul de la Elysee, Emmanuel Macron, de aroganta si lipsa de experienta, in replica la declaratiile sale privind izolarea Varsoviei.

Anterior, intr-o conferinta de presa comuna cu ministrii de Externe roman si turc,seful diplomatiei poloneze a declarat ca Varsovia nu se confrunta cu izolare internationala si l-a acuzat pe presedintele francez Emmanuel Macron ca nu reuseste sa urmareasca evolutiile din Europa Centrala.

Declaratiile au venit dupa ceEmmanuel Macron a criticat vineri, in mod vehement, refuzul polonez de a inaspri directiva cu privire la munca detasata, pe care a catalogat-o drept "o noua eroare" a Varsoviei care, in opinia presedintelui francez, se plaseaza "la marginea" Europei in "numeroase subiecte".