Cel putin 14 persoane au murit, iar alte 200 de persoane au fost ranite in timpul unor proteste violente izbucnite in India vineri, dupa ce o instanta a condamnat un guru pentru violarea a doua femei, infuriind mii de sustinatori care au spus ca este nevinovat, au declarat politia si avocatii, relateaza Reuters.

Initial, seful politiei din Panchkula declarase ca trei persoane au fost omorate, iar 18 ranite in Panchkula in Haryana, unde i-a fost dat verdictul lui Gurmeet Ram Rahim Singh.

Gurmeet Ram Rahim Singh, un lider spirtual indian in varsta de 50 de ani, a fost gasit vinovat de violarea a doua adepte in 2002, la sediul grupului sau din orasul nordic Sirsa.

Suporterii au reactionat repede, atacand statiile de tren, benzinarii si dubele televiziunilor in orasele statelor Punjab si Haryana, imediat dupa anuntarea verdictului, au afirmat martorii.

O stare de asediu a fost impusa in trei districte din Punjab, unde sunt importante sedii ale gruului Dera Sacha Sauda.

"In unele orase din Punjab au existat violenta, luam toate masurile pentru a mentine pacea", a declarat seful guvernului.

Sentina gurului va fi anuntata mai tazriu luna aceasta, dar acesta ar putea fi condamnat la cel putin 7 ani de inchisoare.