Presedintele Emmanuel Macron a spus vineri ca Polonia se izoleaza singura in fata Europei si cetatenii polonezi “merita mai mult” decat refuzul guvernului sau de a face compromis in legatura cu regulile europene privind detasarea lucratorilor, relateaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Europa este o regiune creata pe bazele valorilor, a relatiilor cu democratia si a libertatilor publice cu care Polonia este in conflict astazi”, a spus Macron in cadrul vizitei sale in cea de-a treia zi de vizita in Europa incercand sa castige suportul cu privire la detasarea lucratorilor.

El a descris refuzul Poloniei de a-si schimba pozitia cu privire la detasarea lucratorilor, care potrivit liderului francez duce la “social dumping si competenta neloiala”, drept o greseala.

El a mai spus ca cetatenii polonezi merita mai mult.

“Polonia nu defineste viitorul Europei si nu il va defini nici in viitor”, a mai spus macron la o conferinta de presa cu presedintele bulgar Rumen Rade, la Varna.

Declaratiile lui Macron vin dupa ce premierul polonez Beata Szydlo a spus, joi, ca Polonia nu isi va schimba pozitia fata de directiva UE privind detasarea lucratorilor

potrivit Reuters.

"Nu ne vom schimba pozitia", le-a declarat Beata Szydlo reporterilor.

Pe de alta parte presedintele bulgar a spus ca UE trebuie sa echilibreze ingrijorarile tarilor bogate si a celor sarace, din est.

Ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski, i-a raspuns vineri lui Macron spunand ca Polonia nu se confrunta cu izolareaa internationala si l-a acuzat pe presedintele Franteica nu stie ce se intampla in Europa Centrala, potrivit Reuters.