Membrii unui detasament militar responsabil cu protectia vicepresedintelui SUA au fost retrasi de la indatoririle lor la Casa Alba dupa ce au fost acuzati ca au adus femei in hotelul in care erau cazati in America Latina, relateaza vineri AFP, care citeaza un responsabil din domeniul apararaii.

Incidentul s-a produs in timpul unui turneu al lui Mike Pence in Columbia, Argentina, Chile si Panama, fara sa se cunoasca deocamdata in ce tara anume s-au consumat faptele.

Potrivit canalului de televiziune NBC, Mike Pence a avut acces la inregistrari ale unor camere de supraveghere in care se putea vedea cum membri ai acestei unitati militare aduc femei intr-un spatiu securizat.

Intr-o interventie la acelasi post de televiziune, responsabili americani au explicat totusi ca, in acest moment, nu exista indicii ca aceste femei erau prostituate.

"Suntem la curent cu incidentul si acesta face in prezent obiectul unei anchete", a declarat joi pentru AFP maiorul Adrian Rankine-Galloway, un purtator de cuvant al Pentagonului.

"Confirmam ca persoanele in cauza au fost reincadrate in fortele armate", a adaugat el.

Acesta nu este primul scandal in care sunt implicati responsabilii de securitate americani in America latina.

In 2015, doi reprezentanti ai Agentiei antidrog americane (DEA) au fost surprinsi pe cale sa participe la orgii cu prostituate in Columbia. Acum trei ani, agenti Secret Service au primit, de asemenea, prostituate in Columbia, in timp ce alti agenti au fost depistati in stare de ebrietate in Tarile de Jos.