Migratia neta in Marea Britanie a atins cel mai scazut nivel din ultimii trei ani, in contextul in care cetateni ai statelor membre ale Uniunii Europene (UE) parasesc regatul in urma referendumului prin care britanicii au decis sa iasa din Uniune, arata date oficiale publicate joi, relateaza News.ro citand Associated Press.

Biroul National britanic de Statistica (ONS) a anuntat ca migratia neta - diferenta intre sosiri si plecari - a scazut la 246.000 in decurs de un an, pana in martie, o scadere cu 81.000 de persoane fata de anul anterior.

Potrivit ONS, 122.000 de cetateni europeni au parasit regatul din martie 2015 si pana in martie 2017, cu 31.000 mai multi decat in anul anterior.

Cetatenii europeni au dreptul sa traiasca si sa munceasc in orice stat membru, iar peste trei milioane de cetateni ai unor state membre UE locuiesc in prezent in Marea Britanie.

Votul britanicilor in favoarea Brexitului - si o eventuala incetare a liberei circulatii din si spre UE - i-a facut pe multi europeni sa-si simta viitorul nesigur in regat.