O fosta agenta CIA, Valerie Plame Wilson, a lansat o campanie de finantare participativa pentru a cumpara actiunile Twitter, pentru a-i putea interzice accesul presedintelui american Donald Trump la instrumentul sau favorit de comunicare, relateaza AFP.

"Donald Trump a facut multe lucruri ingrozitoare pe Twitter. Tweeturile sale, care incurajau sustinatorii suprematiei rasei albe sau care indemnau la violenta impotriva jurnalistilor, fac rau acestei tari si locuitorilor sai. Insa amenintarea Coreei de Nord cu un razboi nuclear ne face sa trecem la o noua etapa, periculoasa. Contul sau trebui inchis", a explicat ea pe platforma de finantare participativa "GoFundMe".

Planul sau este simplu, dar aproape imposibil de realizat : sa stranga miliarde de dolari pentru a cumpara actiuni Twitter, apoi sa exercite presiuni asupra companiei pentru a suspenda contul presedintelui.

Lansata saptamana trecuta, campania a generat pana miercuri putin peste 6.000 de dolari. Actiunile Twitter valorau miercuri 16,77 dolari fiecare pe Wall Street, astfel ca valoarea grupului era de 12,37 miliarde de dolari.

Valerie Plame Wilson este o fosta agenta CIA a carei cariera a fost distrusa dupa ce sotul sau, diplomat, a dezvaluit in 2003 minciunle administratiei Bush privind amenintarea reprezentata de Irak.

Administratia americana a raspuns atunci dezvaluind numele si functia sa in presa. Dezvaluirea unei identitati clasificate secret de aparare este o infractiune federala in Statele Unite.