Politia daneza a anuntat marti ca un trunchi omenesc gasit la malul marii, in Copenhaga, ar putea fi al jurnalistei suedeze care a murit la bordul submarinului Nautilus, al unui inventator danez, relateaza Reuters.

Scafandrii verifica in continuare zona, iar anchetatorii verifica informatii potrivit carora alte parti de corp uman ar fi fost vazute in portul Copenhaga.

"Avem de-a face cu un trunchi ale caror brate, picioare si cap au fost taiate deliberat. Lungimea trunchiului nu vorbeste impotriva faptului ca ar fi Kim Wall (jurnalista moarta .... n.r.), dar inca nu stim", a declarat purtatorul de cuvant al politiei din Copenhaga, Jens Moller.

Politia face teste ADN, iar rezultatele sunt asteptate miercuri dimineata.

Proprietarul submarinului artizanal danez Nautilus a declarat ca jurnalista suedeza data disparuta din 11 august a murit accidental, la bordul submersibilului si ca i-a aruncat trupul in mare, a anuntat luni politia daneza.

Peter Madsen a declarat initial ca a debarcat-o pe jurnalista Kim Wall in siguranta, pe insula Refshaleen, la Copenhaga, in seara zilei de 10 august. El a fost inculpat pentru omucidere.

Kim Wall, in varsta de 30 de ani, a fost vazuta ultima data joi seara, la bordul vasului, impreuna cu proprietarul acestuia, Peter Madsen, in varsta de 46 de ani. Ulterior. Submarinul s-a ascufundat, iar Madsen a fost salvat inainte de a fi arestat si acuzat de omucidere.

Vasul, Nautilus, a fost scos la suprafata.