Administratia Trump a impus sanctiuni unui numar de 16 companii si cetateni, majoritatea chinezi si rusi, pentru sustinerea programelor nucleare si balistice nord-coreene si pentru ca au ajutat Phenianul cu bani, relateaza News.ro citand agentia Associated Press.

Printre cei vizati de noile sanctiuni se numara sase companii chineze, doua din Singapore, care vand petrol Coreei de Nord, o companie rusa, patru cetateni rusi si o companie de constructii cu sediul in Namibia.

Mai exact, cele 16 entitati incluse pe pe lista fac afaceri cu companii si persoane sanctionate anterior, colaboreaza cu sectorul energetic nord-coreean, ajuta tara comunista sa plaseze muncitori in strainatate sau sa scape de limitarile financiare internationale.

Activele din SUA ale celor 16 companii si persoane au fost inghetate, iar americanii nu au voie sa faca tranzactii cu ele.

Departamentul Trezoreriei a precizat ca sanctiunile intentioneaza sa izoleze si mai mult Coreea de Nord pentru testele sale nucleare si balistice.