Un cutremur cu magnitudinea 3,6 a zguduit luni noaptea Ischia, cel putin o peroana fiind ucisa, iar alte 20 ranite usor, iar mai multe cladiri s-au prabusit, anunta The Guardian.

Insula este foarte populata in aceasta perioada, iar atat turistii, cat si localnicii au fugit speriati pe strazi. Cea mai afectata zona este Casamicciola, situata in partea nordica a insulei. Conform imaginilor difuzaate de televiziuni, aproximativ sase cladiri si o biserica s-au prabusit in urma cutremurului.

De asemenea, cel putin un hotel si o parte a unui spital au fost evacuate. Un medic de la spitalul local a declarat ca cel putin 20 de persoane au fost tratate pentru rani minore, iar situatia este calma si se afla sub control. Presa a relatat ca o femeie ar fi murit lovita de molozul provenit de la o biserica.

Serviciile de urgenta, aflate deja pe insula pentru a stinge incendiile de paduri care au afectat sudul Italiei, verifica starea cladirilor. Televiziunile relateaza ca imobilele prabusite par sa fi fost locuite si ca mai multe persoane ar fi prinse intre daramaturi, potrivit news.ro.

UPDATE Ambasada Romaniei in Italia a contactat serviciile de protectie civila si autoritatile din Ischia, pentru a verifica daca sunt romani afectati in urma cutremurului care a zguduit insula. De asemenea, a fost infiintata o celula de criza pentru a acorda asistenta consulara daca va fi necesar, fiind puse la dispozitie si numere de telefon unde cei care au nevoie de ajutor pot suna, potrivit news.ro.

"Ambasada Romaniei in Italia a contactat in regim de urgenta departamentul de Protectie Civila si autoritatile locale, pentru a verifica daca in urma seismului au fost afectati cetateni romani. In cadrul Ambasadei a fost activata o celula de criza, pregatita sa acorde asistenta consulara, daca situatia o va impune", scrie reprezentanta diplomatica pe contul sau de Facebook.

Ambasada pune la dispozitie numarul de urgenta al Sectiei Consulare din cadrul Ambasadei Romaniei in Italia, apelabil non stop: +39 345 147 39 35 (apelabil non-stop), precum si un numar de contact de la Protectia Civila - 800840840. Un cutremur cu magnitudinea 3,6 s-a produs luni seara in insula Ischia, o persoana pierzandu-si viata, 7 fiind declarate disparute, iar 20 fiind ranite usor. Mai multe cladiri, inclusiv o biserica, s-au prabusit.