Steve Bannon, controversatul fost strateg-sef de la Casa Alba, demis vineri de Donald Trump, a revenit la Breitbart News, portalul de stiri de extrema dreapta pe care l-a condus si inainte de a lucra la Casa Alba. Breitbart.com scrie ca Steve Bannon a revenit chiar vineri, in ziua concedierii de la Casa Alba, si a condus sedinta editoriala de vineri seara.

Breitbart News este considerat cel mai influent site de stiri populist din lume.

Donald Trump l-a concediat vineri pe Steve Bannon, principalul sau consilier strategic.

Bannon si-a periclitat pozitia acordand saptamana aceasta un interviu publicatiei American Prospect, un site de stiri cu orientare de stanga, in care a fost perceput ca subminand pozitia presedintelui Trump in ceea ce priveste Coreea de Nord, dupa ce a afirmat ca conflictul cu Phenianul reprezinta "o diversiune". Bannon le-a declarat apoi colaboratorilor ca a crezut ca vorbeste cu un profesor universitar si ca este off the record.

New York Times scrisese recent ca magnatul media Rupert Murdoch l-a indemnat pe Donald Trump sa il concedieze pe Steve Bannon, figura proeminenta a dreptei alternative americane.

Nationalist de extrema dreapta, Steve Bannon este unul dintre oamenii caruia i se atribuie modelarea campaniei victorioase a lui Donald Trump la alegerile de anul trecut.