Presedintele american Donald Trump a dat vineri asigurari ca Statele Unite ale Americii sunt pregatite pentru orice posibile "probleme" si ca frontierele tarii sunt sigure, a doua zi dupa ce 14 oameni au murit in doua atacuri teroriste comise in Spania, pe artera Las Ramblas din Barcelona si in statiunea Cambrils, transmite Reuters.

"Ministerul Securitatii Interne si fortele de securitate sunt in alerta si urmaresc indeaproape orice semn de probleme. Frontierele noastre sunt mult mai solide decat oricand inainte!", a subliniat Trump intr-un mesaj difuzat vineri pe Twitter.

Este vorba de al treilea mesaj al liderului de la Casa Alba dupa evenimentele din Spania. Dupa ce a condamnat initial atentatul de la Barcelona si a oferit ajutorul SUA, Trump a recomandat intr-o a doua postare pe Twitter "sa se studieze ce le-a facut generalul Pershing al Statelor Unite teroristilor cand i-a capturat". "Si nu a mai existat terorism islamist radical timp de 35 de ani!", a punctat Trump in mesajul sau.

Presedintele american a facut aluzie la fapte atribuite generalului John J. Pershing in 1908, in timp ce era guvernator in Moro, o provincie musulmana din Filipine cuprinsa de o insurectie, denuntate in schimb drept "legenda" de doua site-uri reputate in verificarea faptelor, Snopes si Politifact, scrie Agerpres.

Potrivit unei versiuni a legendei, generalul Pershing ar fi dispus executarea a 49 de prizonieri musulmani filipinezi cu gloante inmuiate in sange de porc, un animal impur potrivit traditiei musulmane, acestia fiind ingropati ulterior infasurati in piei de porc.