Mama femeii de 32 de ani ucisa sambata de un simpatizant neonazist la Charlottesville (statul Virginia) a declarat vineri ca refuza orice discutie cu presedintele Donald Trump "dupa ceea ce el a spus despre copilul meu", informeaza AFP.

Susan Bro a precizat la postul ABC ca reprezentanti ai Casei Albe au incercat de mai multe ori sa o contacteze.

"La inceput, pur si simplu am pierdut apelurile sale", a relatat ea, potrivit Agerpres. "Primul pare sa fi fost in timpul inmormantarii" lui Heather Heyer, fiica sa, ucisa in timp ce participa sambata la o contramanifestatie antirasista in fata suprematistilor albi.

"Eram acasa, incercand sa-mi revin dupa epuizarea provocata de funeralii si ma gandeam: "ei bine, ma voi ocupa de el mai tarziu"", a povestit ea, inainte de a-si schimba parerea dupa ce a descoperit marti declaratiile controversate ale presedintelui Trump.

"Nu mai vorbesc cu presedintele. Imi pare rau. Dupa ceea ce el a spus despre copilul meu", a justificat doamna Bro. "Am vazut un fragment video din conferinta sa de presa, unde el spunea ca manifestanti precum domnisoara Heyer, cei din Ku Klux Klan (KKK) si suprematistii albi sunt la fel (de vinovati). Nu puteti da asta la o parte cu un gest si spune "imi pare rau"".

Trump a declarat vineri ca a auzit ca Heyer era o "tanara minunata" si ca mama ei a spus "cele mai dragute lucruri" despre el.

Donald Trump a starnit o profunda nemultumire in SUA, inclusiv in tabara republicana, afirmand ca au existat erori "de ambele parti" in aceste violente, in timpul carora un simpatizant al teoriei privind suprematia albilor a ucis o tanara femeie ce protesta alaturi de antirasisti, intrand deliberat cu masina lui in multimea adunata la o contramanifestatie desfasurata in apropierea manifestatiei nationalistilor albi.