Senatoarea australiana de extrema dreapta Pauline Hanson a aparut joi in parlament imbracata in burqa, in cadrul campaniei sale de interzicere a vesmantului ce acopera tot corpul, purtat de catre unele femei musulmane, gestul ei starnind o reactie rapida din partea guvernului si a musulmanilor, relateaza agentia Reuters.

Pauline Hanson acoperita de burqaFoto: Captura YouTube

Hanson a stat in scaunul sau pentru aproximativ 20 de minute acoperita de burqa, dupa care s-a descoperit si a cerut ca aceasta sa fie interzisa in public din motive de securitate nationala.

"Sunt chiar bucuroasa sa o inlatur, pentru ca nu ar trebui sa isi aiba locul in parlament", a spus Hanson, sefa partidului de exrema dreapa O singura natiune.

"Daca o persoana isi pune o cagula sau o casca intr-o banca sau in oricare alta cladire, sau chiar intr-o sala de tribunal, atunci ea trebuie data afara. De ce nu se procedeaza la fel in cazul unei persoane care isi acopera chipul si nu poate fi identificata?", a adaugat ea.

Hanson, care a intrat in centrul atentiei in anii '90 pentru opozitia sa fata de imigratiile din Asia si fata de solicitantii de azil, a facut campanie in ultimii ani impotriva hainelor islamice si contruirii de moschei. Partidul sau are patru senatori, care ii confera influenta in parlament cand este supusa la vot o lege foarte contestata.

Ministrul australian de justitie, George Brandis, a mustrat-o pe senatoare.

"Nu pretind ca ignor agitatia pe care ati incercat s-o starniti astazi venind in senat imbracata in burqa", a declarat Brandis in aplauzele membrilor adunarii.

"Stim cu totii ca nu sunteti o sustinatoare a credintei islamice. V-as atrage insa atentia si v-as sfatui, cu respect, sa fiti foarte, foarte atenta la ofensa pe care s-ar putea s-o faceti la adresa sensibilitatilor religioase ale altor australieni", a adaugat ministrul.