Cei doi pescari romani dati disparuti in urma accidentului naval care a avut loc in noaptea de 5 spre 6 august in Canalul Manecii, in largul Shoreham, au fost gasiti morti, trupurile lor fiind recuperate, a anuntat politia britanica, citata de BBC.

Cele doua victime sunt Mircea Ilie (40 de ani) si Irinel Popovici (41 de ani), ambii din Brighton, care faceau parte dintr-un echipaj de patru oameni in momentul tragediei.

Ministerul roman de Externe a anuntat, pe 6 august, ca patru cetateni romani se aflau pe o ambarcatiune ce a intrat in coliziune cu o alta barca, in Canalul Manecii, dintre care unul a decedat, altul a fost ranit si internet in spital, in afara oricarui pericol, iar doi romani fusesera dati disparuti.

Singurul supravietuitor a fost gasit tinandu-se de o baliza in dimineata de 6 august, dupa ce ambarcatiunea s-a scufundat.

Romanul Traian Dumitrache, in varsta de 50 de ani, a murit in dimineata accidentului.

Trupurile neinsufletite ale lui Mircea Ilie si Irinel Popovici au fost gasite luni dimineata, pe 14 august, la aproximativ 4 kilometri in largul Portului Shoreham. Un pescar a alertat Paza de Coasta, iar o barca de salvare a adus cele doua corpuri la tarm.

Directia de ancheta pentru accidente maritime incearca sa determine cauzele accidentului naval.