3 oameni si-au pierdut viata si alti 35 au fost raniti in violentele din timpul noptii izbucnite la un mars de extrema dreapta, al militantilor pentru suprematie rasiala, in orasul Charlottesville din statul american Virginia. O femeie a fost ucisa de o masina care a intrat in multime, iar doi politisti au murit, fara ca legatura dintre acestia din urma si incidentele violente sa fie clara, scrie AFP.

violente la marsul neonazist din VirginiaFoto: Captura video

Presedintele american Donald Trump a condamnat "ura" si "violenta", evitand insa sa se pronunte asupra responsabilitatii vreuneia dintre cele doua tabere.

"Trebuie sa fim toti uniti si sa condamnam tot ceea ce reprezinta ura. Nu este loc pentru acest tip de violenta in America. Haideti sa fim uniti", a scris Donald Trump pe contul sau de Twitter.

Autoritatile din domeniul securitatii din Charlottesville, statul american Virginia, au declarat sambata starea de urgenta locala dupa izbucnirea unor ciocniri intre nationalisti albi si manifestanti antirasisti la un miting privind inlaturarea unui monument in onoarea unui general din perioada razboiului civil. Nationalistii albi au organizat mai multe mitinguri pentru a-si exprima protestul fata de planurile edililor de a retrage o statuie a generalului confederat Robert E. Lee.