Ministrul Apararii de la Caracas, Vladimir Padrino, a condamnat vineri noaptea o "actiune nebuneasca" din partea presedintelui Statelor Unite, Donald Trump, care a sustinut ca nu exclude o "optiune militara" pentru a rezolva criza politica si alimentara din Venezuela, relateaza CNN, potrivit News.ro.

"Ca Ministru al Apararii si ca cetatean, spun ca aceasta este o actiune nebuneasca, este un act de extremism suprem. Exista o elita extremista in Guvernul SUA si chiar nu stiu ce se intampla sau ce se va intampla in lume. Daca umanitatea se va sfarsi sau poate se va sfarsi Pamantul", a declarat ministrul Padrino intr-o interventie pentru televiziunea de stat VTV.

Reactii au venit si de la presedinta controversatei Adunari Constituante, care si-a exprimat furia printr-o serie de mesaje postate la ore tarzii pe Twitter.

Delcy Rodriquez a catalogat declaratiile presedintelui american drept lase, impertinente si amenintari josnice. De asemenea, aceasta a sustinut ca insultele si agresiunile la adresa presedintelui Niolas Maduro ar urma sa fie respinse de poporul antiimperialist din Venezuela.

Aceste reactii au venit dupa ce presedintele Donald Trump a declarat ca nu exclude o interventie militara americana pentru a pune capat crizei politice de la Caracas.

Insa, un purtator de cuvant de la Pentagon a declarat vineri noaptea ca departamentul Apararii nu a primit niciun ordin pentru o miscare militara legata de Venezuela.

Administratia Trump a implementat noi sanctiuni asupra Venezuelei dupa controversatul scrutin din 30 iulie, care i-a permis lui Maduro sa inlocuiasca un legislativ controlat de opozitie cu Adunarea Constituanta.

Protestele continua sa zguduie pentru a patra luna consecutiva strazile din Caracas si din alte mari orase ale Venezuelei.

Peste 120 de persoane si-au pierdut viata pana in acest moment in incidentele legate de protestele anti-guvernamentale si anti-Maduro.