O femeie musulmana al carei val islamic a fost dat jos cu forta de politisti, in timp ce era retinuta, va primi 85.000 de dolari din partea primariei din Long Beach, in periferia Los Angelesului, in cadrul unei intelegeri amiabile, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Kirsty Powell, o afro-americana, a depus plangere dupa ce politistii i-au inlaturat cu forta valul in fata altor politisti masculini si a zeci de detinuti", potrivit unui comunicat publicat joi de Consiliul relatiilor americano-islamice (Cair).

"Doamna Powell purta valul in baza credintei sale religioase si a fost obligata sa isi petreaca noaptea cu capul gol cand era in detentie. Ea a descris experienta ca fiind profund traumatizanta", adauga comunicatul Cair.

Long Beach a votat marti pentru a aproba acordul amiabil, care contine despagubiri de 85.000 de dolari, precizeaza Cair, care noteaza ca alte primarii din comitatele Orange si San Bernardino, in periferia Los Angelesului, si-au amendat reglementarile pentru a proteja dreptul la valul islamic in detentie.

Politistii vor scoate valul unei detinute "cand e necesar pentru a proteja securitatea agentului" si in afara prezentei de politisti si detinuti de sex masculin, a afirmat Machit, procuror adjunct in Long Beach, citat de Los Angeles Times.

Powell fusese retinuta in cadrul unui control rutier in mai 2015. In timpul arestului, agentii de politie i-au cerut sa isi dea jos valul. Cererea sa sa fie perchezitionata de o femeie a fost refuzata si nu a avut dreptul sa-si pastreze valul in perioada arestului.