Administratia lui Donald Trump intervine intr-una dintre cele mai vechi si mai controversate dezbateri din partea vestica a SUA, incurajang existenta mai multor mine de carbune pe terenuri detinute de guvernul federal, potrivitNew York Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aceasta decizie a iritat conservatorii si multi democrati, aratand diferente mari de opinii legate de care este alternativa mai buna de a organiza cei 643 de milioane de acri de pamant detinuti de catre guvernul federal - mare parte din aceasta suprafata fiind in vest - o zona de peste sase ori mai mare decat statul California.

Presedintele american, Donald Trump, punand sub intrebare schimbarile climatice, a eliminat rapid masurile din acest domeniu si sprijina companiile din domeniul carbunelui.

Departamentul care se ocupa de conservarea pamantului federal si a resurselor naturale isi propune sa reduca zonele salbatice si anumite regiuni istorice, protejate in moment drept monumente naturale, pentru a crea mai multe oportunitati de a aduce profit.

Richard Reavey, presedintele relatiilor cu guvernul al Cloud Peak Energy, o firma care exploateaza carbune declara ca Trump va corecta greselile din trecut. Acesta a adaugat ca administratia lui Obama a incercat sa omoare industria carbunelui si a folosit terenuri federale ca arma pentru a restrange exporturi.