Miliardarul rus Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, si Daria Jukova, fondatoarea unei celebre galerii de arta contemporana la Moscova, au anuntat luni ca se despart, dupa zece ani de viata comuna, scrie AFP.

Abramovici si Daria JukovaFoto: Hotnews

Oligarhul de 50 de ani, care a fost intr-o vreme cel mai bogat om din Rusia, si sotia sa in varsta de 36 de ani, nu au declarat niciodata public faptul ca ar fi casatoriti, asa cum afirma o parte a presei. Comunicatul care anunta despartirea nu lamureste acest mister.

"Dupa zece ani de viata comuna, am luat amandoi decizia dificila de a ne desparti dar de a ramane mai departe prieteni, parinti si parteneri apropiati in proiectele pe care le-am dezvoltat impreuna", se arata intr-o declaratie comuna transmisa de un purtator de cuvant al lui Roman Abramovici.

Inainte de relatia sa cu Daria Jukova, Roman Abramovici a mai fost casatorit de doua ori si avea cinci copii.

Acesta face parte din oligarhii care s-au imbogatit si au devenit ultra-puternici in anii 1990, inainte de a-si pierde influenta dupa ajungerea la putere a lui Vladimir Putin.

Dupa ce si-a construit averea in special in petrol (Sibneft) si aluminiu, el a cumparat in 2003 clubul de fotbal Chelsea.

Forbes ii estimeaza patrimoniul la 9 miliarde de dolari, dintre care peste un miliard in opere de arta, fiind astfel al 12-lea cel mai bogat om din Rusia.