Fostul ambasador rus la Washington Serghei Kisliak a declarat sambata ca discutiile pe care le-a purtat cu Michael Flynn, fostul consilier pe probleme de securitate nationala al lui Donald Trump, au fost transparente si s-au axat asupra unor probleme de cooperare intre Statele Unite si Rusia, relateaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kisliak si-a incheiat mandatul la Washington in iulie, insa ramane un personaj-cheie in ancheta americana, in curs, cu privire la un amestec al Moscovei in alegerile americane din 2016 si o presupusa complicitate intre echipa de campanie a lui Trump si Moscova, mentioneaza News.ro.

Flynn a fost nevoit sa demisioneze, in februarie, dupa ce nu a dezvaluit continutul unor conversatii pe care le-a purtat cu Kisliak si dupa ce a devenit clar ca l-a mintit pe vicepresedintele american Mike Pence in privinta intalnirilor pe care le-a avut cu Kisliak.

"Am vorbit doar despre cele mai simple lucruri (...), insa comunicarea a fost complet corecta, calma, absolut transparenta. In orice caz, nu au existat secrete de partea noastra", a declarat Kisliak la o masa rotunda, la televiziunea rusa.

"Exista un anumit numar de probleme importante in cooperarea dintre Rusia si Statele Unite - mai ales terorismul. Iar acesta este unul dintre lucrurile despre care am discutat", a spus el.