Corpul puscasilor marini americani a anuntat sambata o operatiune de cautare si salvare a trei militari, in urma unui "incident" aviatic in largul coastelor australiene, si ca alti 23 de militari au fost salvati, relateaza News.ro citand Reuters.

In incident a fost implicata o aeronava de tip MV-22 Osprey din cadrul celei de a III-a Forte Expeditionare a puscasilor marini, cu baza pe Insula japoneza Okinawa, in Japonia, se arata intr-un comunicat.

"Aeronava implicata in incident a fost lansata de la bordul USS Bonhomme Richard (LHD 6) si efectua operatiuni programate regulat, in momentul in care a intrat in apa", potrivit aceleiasi surse.

"Barcile si aeronavele mici ale navei au actionat imediat in cadrul eforturilor de cautare si salvare".

Ministerul australian al Apararii a anuntat intr-un comunicat ca niciun membru al armatei australiene nu se afla la bordul aeronavei.

Incidentul a avut loc in largul Golfului Shoalwater, in statul Queensland, precizeaza ministerul.

Un purtator de cuvant al serviciilor de ambulanta din Queensland, Michael Augustus, a anuntat ca o persoana a fost condusa la Spitalul Rockhampton, insa nu a oferit alte detalii despre circumstante si starea acestei persoane.

Ministrul Apararii Marise Payne a anuntat ca i-a informat pe secretarul american al Apararii James Mattis si pe premierul australian Malcolm Turnbull.

Corpul puscasilor marini americani a anuntat la randul sau ca incidentul este anchetat, insa nu a oferit alte informatii.

Peste 33.000 de militari americani si australieni - inclusiv Grupul Expeditionar de Atac Bonhomme Richard - au participat recent al exercitiul militar Talisman Saber in Australia, care s-a incheiat pe 25 iulie, potrivit Biroului Afacerilor Publice al armatei americane.

La exercitiu au luat parte aeronave de tip MV-22 Osprey, cu care s-a practicat desfasurarea unor echipe de recunoastere de puscasi marini americani.

Australia este un aliat militar apropiat al Statelor Unite.