Fostul sef de cabinet al premierului israelian va fi martor al acuzarii in doua dosare de coruptie in care Benjamin Netanyahu a fost interogat ca suspect, anunta Reuters, citand surse din ministerul israelian al Justitiei.

Ari Harow a fost seful de cabinet al lui Benjamin Netanyahu pana in 2015, cand a demisionat in urma unui scandal de coruptie. Decizia sa de a depune marturie ca martor al procurorilor reprezinta o lovitura pentru Netanyahu, mai scrie Reuters.

Harow ar putea furniza probe impotriva lui Benjamin Netanyahu in schimbul imunitatii pentru propriile presupuse infractiuni.

Politia israeliana o interogase de altfel miercuri pe Sara Netanyahu, sotia premierului, suspectata de frauda. Acuzatia care i se aduce este de a fi deturnat fonduri publice in scopul unor cheltuieli personale, in resedinta privata si cea oficiala folosita de prim-ministru. Acesta este suspectat de coruptie si s-ar putea confrunta, la randul sau, cu marturia unui fost sef de stat-major, potrivit acelorasi surse.