Un militar din cadrul coalitiei internationale din Afganistan a fost ucis joi seara, iar sase au fost raniti intr-un atac sinucigas asupra convoiului lor revendicat de talibani, la nord de Kabul, a anuntat NATO, relateaza AFP, citata de News.ro.

"Un militar din cadrul coalitiei Resolute Support afost ucis, iar alti sase membri ai personalului raniti, cinci militari si un interpret, dupa ce patrula lor a fost atacata de un kamikaze", a anuntat un purtator de cuvant intr-un comunicat.

Atacul, revendicat de talibani pe retele de socializare, a avut loc in districtul Qarabagh, la aproximativ 50 de kilometri nord de Kabul, in apropiere de baza militara americana de la Bagram, principala baza americana in aceasta tara.

Nationalitatea celui decedat nu a fost precizata, nici a ranitilor.

"Ranitii au primit ingrijiri intr-un spital militar american, pe Aeroportul de la Bagram. Toti se afla in stare stabila", a precizat NATO.

Insa, pe Twitter, ONG-ul italian Emergency a anuntat ca "12 raniti au fost trimisi" la spitalul sau din Kabul, specializat in rani de razboi.

Emergency precizeaza ca acesti pacienti au fost raniti in "explozia de la Qarabagh", sugerand ca exista victime in randul civililor.

Potrivit NATO, "patrula vizata era efectuata in parteneriat cu fortele armate afgane, atunci cand un atacator a declansat dispozitivul exploziv pe care-l avea asupra sa".

Atacul a avut loc joi seara,.

Potrivit comunicatului talibanilor, "NATO ridica baraje in apropiere de baza de la Bagram atunci cand unul dintre atacatorii nostri a lovit, provocand 11 morti si raniti".