Maresalul Khalifa Haftar, care controleaza partea de est a Libiei si conduce autoproclamata Armata Nationala Libiana (ANL), a ordonat trupelor sale sa impiedice intrarea navelor militare straine in apele teritoriale libiene, impotrivindu-se astfel acordului prin care guvernul libian recunoscut de ONU a permis Italiei sa desfasoare o operatiune navala de combatere a migratiei, informeaza joi AFP.

"Maresalul Khalifa Haftar a ordonat Statului Major al marinei sa impiedice intrarea oricarei nave straine in apele teritoriale libiene fara autorizatia ANL", a anuntat un purtator de cuvant al lui Haftar. Acesta din urma si guvernul sau paralel instalat in estul Libiei contesta legitimitatea guvernului de uniune nationala (GNA) de la Tripoli condus de premierul Fayez al-Sarraj si recunoscut de comunitatea internationala.

Fortele loiale lui Khalifa Haftar controleaza un teritoriu vast care se intinde de la frontiera cu Egiptul pana in zona centrala a Libiei, inclusiv circa 1.300 de kilometri de-a lungul coastei Mediteranei, potrivitAgerpres.