Celulele in care fanii de la Cupa Mondiala la fotbal de anul viitor vor fi dusi sa se trezeasca vor fi mai “umane” decat celebrele celule pentru betivi create in epoca sovietica, a promis vicepremierul rus Vitaly Mutko, potrivit Moscow Times.

Betivii de la Cupa Mondiala 2018 vor fi tratati cu demnitate, promite RusiaFoto: Captura YouTube

"Ele sunt prezentate drept celule pentru betivi, dar, de fapt sunt o modalitate de creare de conditii umane", a spus Mutko, fost ministru al sportului, pentru Interfax.

"Daca o persoana a baut prea mult, are nevoie sa se odihneasca undeva. Asa ca mai bine sa o faca intr-un mod uman si demn", a adaugat el.

In epoca sovietica, celulele pentru betivi, "vytrezvieli", devenisera metoda preferata de tratare a alcoolismului. Acestea erau similare inchisorilor.

Ministerul de interne a renuntat la "vytrezvieli" in 2011.

Dar camere pentru trezirea din betie vor fi reintroduse in localitatile rusesti pentru Cupa Mondiala ce va avea loc intre 14 iunie si 15 iulie 2018 in 11 orase rusesti.

Pe de alta parte, ministrul de interne, Alexander Gorovoi a declarat ca fanii care vor umbla fara tricouri pe ei vor fi “combatuti fara mila”, adaugand ca nu vor exista “oameni pe jumatate dezbracati care sa umble pe strazile si prin pietele oraselor rusesti.