Autoritatile afgane au anuntat ca cel putin doua persoane si-au pierdut viata, in urma atacului lansat de jihadistii Statului Islamic asupra ambasadei irakiene de la Kabul. Insa, alte institutii afgane au transmis informatii contradictorii cu privire la bilantul atacului terorist revendicat de ISIS, relateaza news.ro care citeaza DPA.

In acest sens, un purtator de cuvant al ministerului Sanatatii a sustinut ca patru persoane si-au pierdut viata, iar alte sase au fost ranite si internate in mai multe spitale din Kabul.

Ministerul de Interne a sustinut ca este vorba de doua persoane decedate, un civil si o angajata a ambasadei Irakului.

De asemenea, alti trei politisti afgani ar fi fost raniti in atac, potrivit datelor prezentate de ministerul de Interne al Afganistanului.

Date contradictorii exista si cu privire la numarul de atacatori, iar reprezentantii ministerului de Interne nu s-au putut hotari daca este vorba de doi sau patru atacatori ai Statului Islamic.

O alta declaratie arata ca niciun angajat al ambasadei irakiene nu a fost ranit in urma atacului, dar printre victime s-ar numara si o angajata a misiunii diplomatice, potrivit ministerului de Interne de la Kabul.

Fortele de securitate au reusit sa puna capat atacului la patru ore dupa ce primul atacator sinucigas si-a detonat centura cu explozibili in poarta ambasadei Irakului.