Departamentul de Stat american a denuntat luni decizia Moscovei de a-i reduce personalul diplomatic in Rusia drept "regretabila si nedreapta", relateaza The Associated Press citata de news.ro.

Ministerul rus de Externe a dispus vineri o reducere in urma careia, incepand de la 1 septembrie, personalului diplomatic american in Rusia sa fie de 455 de persoane.

Moscova a luat aceasta decizie ca masura de retorsiune fata noile sanctiuni adoptate saptamana trecuta de Congresul Statelor Unite si trimise la promulgare presedintelui Donald Trump.

Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat duminica faptul ca Statele Unite vor fi nevoite sa-si reduca personalului ambasadei si consulatelor cu 755 de persoane.

El nu a precizat cum s-a stabilit acest numar.

Liderul de la Kremlin a declarat insa ca peste 1.000 de persoane lucreaza in prezent la Ambasada Statelor Unite la Moscova si trei consulate americane in Rusia.

Din acest corp fac parte atat americani, cat si rusi angajati sa lucreze in reprezentantele diplomatice americane.

Putin a spus duminica, intr-un interviu pentru televiziunea de stat, ca a luat aceasta decizie deoarece el considera ca a venit vremea sa arate ca "lucrurile nu vor ramane fara un raspuns".