Statele Unite au condamnat ferm duminica alegerea Adunarii Constituante in Venezuela si au promis sa ia "masuri puternice si rapide" impotriva guvernului presedintelui socialist Nicolas Maduro.

"Statele Unite condamna" aceste alegeri "care pun in pericol dreptul poporului venezuelean la autodeterminare", a declarat intr-un comunicat de presa Heather Nauert, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, care a declarat ca tara sa " va continua sa ia masuri ferme si rapide " impotriva Venezuelei, scrie AFP.

Alegerile pentru o noua Adunare Constituanta in Venezuela au fost boicotate de opozitie, care a afirmat ca violentele impotriva celor care contestau scrutinul convocat de presedintele Nicolas Maduro s-au soldat cu 15 morti.

Tara din America de Sud, afectata de o criza economica grava, se confrunta de patru luni cu o miscare ampla de contestare a puterii socialiste. Peste 110 oameni si-au pierdut viata.

Adunarea Constituanta va avea dreptul sa dizolve toate celelalte institutii, inclusiv Parlamentul monocameral unde opozitia este majoritara, drept un mijloc de a pune capat "insurectiei armate".