Fundasul turc Bekir Irtegun (33 de ani, 10 selectii in nationala), care a fost retinut pentru presupuse legaturi cu miscarea lui Fethullah Gulen, acuzat ca a organizat lovitura de stat de anul trecut, a fost eliberat, au declarat surse judiciare pentru agentia Anadolu, citata de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jucatorul ar fi fost eliberat dupa ce a fost interogat de procurori si ar fi primit interdictie de a parasi Turcia.

Bekir Irtegun a fost retinut, vineri, pentru presupuse legaturi cu miscarea lui Fethullah Gulen, acuzat ca a organizat lovitura de stat de anul trecut.

Jucatorul era acuzat ca a utilizat aplicatia criptata Bylock, care, conform autoritatilor turce, ar fi instrumentul de comunicare intre presupusii organizatori ai loviturii de stat.

Pasaportul lui Irtegun a fost confiscat, deoarece acesta incerca sa fuga din tara, sustinea agentia Anadolu.

Clubul Istanbul Basaksehir, unde jucatorul evolua din 2015, i-a reziliat contractul.

In noaptea de 15-16 iulie 2016, o factiune din armata turca a incercat sa rastoarne regimul presedintelui Recep Tayyip Erdogan, iar militarii au sustinut ca vor sa protejeze statul turc de influentele islamice pe care inceraca sa le introduca liderul de stat. Lovitura de stat a esuat dupa cateva ore, atunci cand sute de mii de sustinatori ai presedintelui au iesit in strada.

Autoritatile turce il acuza pe Fethullah Gulen de orchestrarea loviturii de stat. Dupa tentativa de lovitura de stat, 10.000 de persoane - militari, politisti, academicieni, profesori universitari, medici, judecatori, procurori, functionari publici, precum si jurnalisti ¬ sunt urmariti in justitie, in timp ce aproximativ 50.000 au fost concediati.