Cel putin 10 persoane au fost ranite, dintre care doua grav, in urma unei furtuni violente ce a afectat joi seara Istanbulul, scrie presa locala citata de AFP.

Orasul a fost paralizat de furtuna ce a durat numai 20 de minute. Numeroase trasnete, dar si grindina ce a atins in unele cazuri marimea mingiilor de golf au afectat metropola turca, provocand numeroase pagube, potrivit news.ro.

Cel putin 10 persoane au fost internate, dintre care doua grav ranite, anunta agentia Dogan, fara a oferi detalii privind circumstantele in care s-au produs ranirile.

Numeroase strazi au fost inundate, iar traficul rutier, dar si cel naval, in Bosfor, au fost intrerupte pentru scurt timp.

Saisprezece avioane cu destinatia aeroportul Ataturk, din Istanbul, au fost deviate, scrie agentia de presa Anadolu.

Municipalitatea, care a mobilizat peste 7.000 de persoane pentru a gestiona situatia, a precizat intr-un comunicat ca aproximativ 230 de copaci au fost smulsi din radacini si aproape 90 de acoperisuri au fost distruse in oras.

De asemenea, trasnetele au provocat cateva incendii, care au fost stinse repede.

Pe 18 iulie, capitala economica a Turciei a fost lovita deja de ploi abundent, care au provocat numeroase inundatii, insa nu s-au soldat cu victime.