Bilantul violentelor de joi, de pe Esplanada Moscheilor a ajuns la 113 raniti, in timp ce mii de credinciosi musulmani au mers la Moscheea Al-Aqsa pentru a se ruga, dupa ce Israelul a ridicat masurile de securitate impuse, relateaza news.ro citand Reuters.

Scene haotice au avut loc in locul sfant pentru musulmani si evrei. Politia israeliana a incercat sa controleze multimea cu grenade lacrimogene si gloante de cauciuc.

''Ne vom sacrifica pentru al-Aqsa!'', au scandat musulmanii, in timp ce mai multi oameni au urcat pee acoperisul moscheii pentru a instala drapele palestiniene, pe care politia israeliana le-a confiscat ulterior.

Potrivit Semilunei Rosii, tensiunile au luat amploare dupa ce militarii israelieni au inchis una dintre portile de acces pe Esplanada, in timp ce un numar mare de credinciosi a incercat sa intre.

Autoritatile musulmane au ridicat boicotul impus celui de-al treilea loc sfant al islamului, dupa ce Israelul a anuntat ca-si retrage toate noile masuri de securitate pe care le-a instituit la intrarile acestui sit ultrasensibil.

Iordania a salutat aceasta decizie israeliana drept o ''o etapa catre potolirea'' tensiunilor create de instalarea pe 16 iulie a unor detectoare de metale, la doua zile dupa un atac in care au fost ucisi doi politilti israelieni in apropiere de Esplanada Moscheilor.