Zidul construit de catre protestatarii antimigrationistiin jurul intrarii unui hotel menit sa gazduiasca solicitanti de azil la Semeac a fost demolat, miercuri dimineata, de catre chiar constructorii sau, dupa ce compania care va gestiona centurl de primire a acceptat o serie facute de ei, relatea AFP, citat de News.ro.

"In aceasta (miercuri) dimineata l-am doborat", a declarat pentru AFP reprezentantul colectivului opozantilor, Laurent Teixeira.

"Am facut niste propuneri care au fost acceptate de Adoma (fosta Sonacotra, care va gestiona centrul de primire. Suntem satisfacuti", a precizat el.

Distrugerea zidului a fost confirmata de catre prefectura.

"Propunerile noastre au fost validate de Adoma si privesc scolarizarea copiilor si discutii regulate cu diversi actori. Adoma va pune la dispozitie mijloacele necesare, si anume personalul" in vederea bunei functionari a centrului de primire, a adaugat el.

Acest zid, de aproape doi metri inaltime si 18 metri lungime "era un simbol foarte socant", a recunoscut reprezentantul, "insa acest lucru a permis ca centrul sa se faca in cele mai bune conditii. Am reusit sa-i alertam. Nu suntem "antimigranti"", a subliniat Teixeira.

Daca solicitantii de azil vor fi "fericiti" in centru, ei vor fi bucurosi "sa traiasca impreuna cu comunitatea care-i inconjoara", a subliniat el.

Situat la Semeac, o comuna cu 5.000 de locuitori, la periferia comunei Tarbes, acest hotel "Formule 1" in care a fost blocat accesul face parte dintre 62 de localuri de prim pret ale grupului AccorHotels, achizitionate de SNI - filiala Caisse des Depots - pentru a fi transformate in structuri de gazduire si primire, gestionate de Adoma.

Acest nou dispozitiv de cazare a migrantilor in hoteluri ieftine - la initiativa Ministerului de Interne - a inceput sa faca valuri in anumite comune. Insa este pentru prima oara cand o actiune atat de simbolica a fost intreprinsa de catre riverani.