Jared Kushner si-a aparat comportamentul din timpul campaniei prezidentiale, dupa ce a recunoscut in audierea din fata Comisiei de Informatii a Senatului ca s-a intalnit cu rusi in patru randuri, dar a negat orice complicitate in vederea intoarcerii balantei electorale spre republicanul Donald Trump, transmite news.ro care citeaza BBC.

Ginerele presedintelui american a sustinut ca toate "actiunile au fost adecvate si au avut loc in cursul normal al evenimentelor" dintr-o campanie pentru Casa Alba.

Kushner (36 de ani) a dezmintit ca a complotat cu agentii Kremlinului pentru a obtine victoria presedintelui Trump.

Acesta ocupa o pozitie de inalt consilier in administratia prezidentiala, s-a ocupat de strategia digitala a campaniei electorala si este casatorit cu fiica presedintelui SUA, Ivanka Trump.

"Lasati-ma sa fiu extrem de clar - nu am complotat cu Rusia, nici nu stiu pe nimeni care ar fi facut asta in campanie. Nu am avut niciun contact neadecvat", a declarat Kushner.

Ginerele presedintelui urmeaza sa apara marti in fata Comisiei pentru Informatii din Camera Reprezentantilor.

Problemele pentru acesta au aparut dupa ce jurnalistii au dezvaluit intalnirea pe care a avut-o alaturi de Donald Trump Jr. si Paul Manafort cu avocata rusa Natalia Veselnitkaia. Intalnirea controversata a avut loc pentru ca fiul presedintelui credea ca poate sa obtina informatii compromitatoare despre Hillary Clinton de la Veselnitkaia.

Insa, Donald Trump Jr. s-a autoincriminat dupa ce a publicat o serie de e-mailuri pe pagina sa de Twitter, in care a acceptat sa participe la o intalnire prezentata drept parte a ajutorului acordat de guvernul rus pentru Donald Trump.