Afganistan: Talibanii au ucis mai multi medici si pacienti, inclusiv copii, inainte de a incendia un spital
Insa, talibanii au negat orice implicare in acest atac, care a avut loc la scurt timp dupa ce fortele militante antiguvernamentale au preluat controlul asupra unui district din provincia Ghor.
Un purtator de cuvant al talibanilor a catalogat drept false informatiile despre un atac al gruparii teroriste asupra unui spital din districtul Taywara.
Insa, un membru al consiliului provincial a sustinut ca fortele talibane au ucis intre 10 si 12 medici, precum si mai multi pacienti, dupa ce au inceput sa traga focuri de arma intr-un spital din districtul Taywara.
"Oare ce au facut copiii oamenilor astia", a declarat consilierul Abdul Basir Qaderi.
De asemenea, un purtator de cuvant al executivului provincial a explicat ca fortele afgane au recurs la o retragere tactica si vor lansa o ofensiva pentru a recaptura districtul din provincia Ghor.
Districtul Taywara a cazut sub fortele talibane dupa mai multe zile de lupte intense. De asemenea, acest district se invecineaza cu alte doua provincii zbuciumate - Farah si Helmand - si care sunt cunoscute drept bastioane ale talibanilor din Afganistan.
Capturarea districtului deschide un coridor pentru fortele talibane, care se pot misca liber spre vest si nord. De asemenea, acest atac are loc la doar doua zile dupa ce fortele talibane au rapit aproximativ 70 de persoane si au executat alte 7 intr-o zona rurala din provincia sudica Kandahar.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri