UE trage un semnal de alarma, cerand SUA coordonare in privinta sanctiunilor impuse Rusiei
Intr-un comunicat difuzat de o purtatoare de cuvant dupa ce republicanii si democratii din Congresul SUA au ajuns la o intelegere ce ar putea duce la adoptarea unui nou pachet de sanctiuni, Comisia Europeana a avertizat cu privire la posibile "vaste si aleatorii" "consecinte neintentionate", in special pentru eforturile UE de a-si diversifica sursele de energie departe de Rusia.
Germania a avertizat deja cu privire la posibile represalii daca Statele Unite vor trece la sanctionarea firmelor germane implicate in constructia unei noi conducte prin Marea Blatica pentru transportul de gaz rusesc (Nord Stream 2).
Diplomatii UE sunt ingrijorati ca o disputa Germania-SUA pe tema construirii de catre compania ruseasca de stat Gazprom a gazoductului Nord Stream 2 ar putea complica eforturile Bruxellesului de a realiza un consens la nivel UE in privinta negocierilor cu Rusia asupra proiectului.
Congresul american pregateste noi sanctiuni impotriva Rusiei / Proiectul il impiedica pe Donald Trump sa relaxeze unilateral presiunea asupra Moscovei
Lavrov catre Tillerson: Noile sanctiuni impuse Rusiei de catre SUA dauneaza relatiilor dintre cele doua tari
Gazprom explica noile sanctiuni americane: un efort al SUA de a-si spori exporturile de gaze
Nord Stream 2, elefantul din camera Comisiei Europene. Necesitate, monopol sau influenta ruseasca in UE?

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Iar, pe de alta parte, nemtii se plang ca sanctiunile americane nu ii lasa sa mai construiasca o conducta de gaze din Rusia in Gerania.
Deci, ori vrem sa diversificam sursele de aprovizionare(sa nu mai depindem de Rusia), ori vrem sa facem cat mai multe conducte din Rusia in Germania.
Este inca o dovada ca interesele UE inseamna, de fapt, interesele UE. Cand Ungaria a oprit constructia unei conducte de gaze din Romania in Austri, care, intr-adevar, ar fi micsorat dependenta UE de gazele rusesti, inlocuindu-le cu cele din Marea Neagra, Germania si Comisia nu au spus NIMIC, insa cand sunt oarece piedici in a aduce si mai mult gaz din Rusia, si Comisia, si Germania sar de fund in sus.
Oricum, probabil tot Rosatom ar fi câștigat licitațiile, oferind tehnologie și mai ieftină, și mult mai sigură - căci rușii au suflat și în iaurt după Cernobîl.
Nu te sancționează nimeni pentru cumpărarea de gaze de la ruși, dar te sancționează dacă te apuci să construiești o nouă conductă. Oricât de dragă le e Germania neo-marxiștilor, ea trebuie oprită când începe să ofere noi surse de finanțare Rusiei.
Cineva mai sus vorbeste de solutiii alternative in transformarea energiei. Centralele nucleare. Parerea mea este ca cele mai eficiente dintre acestea nu merita riscul.
Mai mult chir, Ungaria propune distributia acestui gaz catre aliti aliati de-ai rusilor (Serbia si Slovacia), astfel incat tot Rusia va avea cuvatul final asupra distribuirii acestui gaz. Dar Comisia tace, preocupata fiind mai mult de distributia musulmanilor, nu a gazelor.