Ministrul german de externe, Sigmar Gabriel, a anuntat, joi, o serie de masuri impotriva Turciei ca raspuns la retinerea unui activist german pentru drepturile omului, semnaland o pozitie mai confruntanta fata de aliatii NATO dupa o escaladare a tensiunilor, relateaza Reuters.

Sigmar Gabriel a declarat ca Germania va discuta cu partenerii UE despre aspiratiile Turciei de a se alatura blocului si a aratat clar ca Berlinul nu mai poate garanta investitii corporative germane in Turcia. El a mai spus ca nu a putut sa aiba in vedere discutiile privind extinderea uniunii vamale in Turcia si a emis noi sfaturi de calatorie cetatenii germani pe care i-a avertizat asupra riscurilor la care se supun daca merg in Turcia.

"Avem nevoie ca politicile noastre fata de Turcia sa mearga intr-o noua directie ... nu putem continua asa cum am facut-o pana acum. Trebuie sa fim mai clari decat am fost pana acum, astfel incat responsabilii de la Ankara sa inteleaga ca astfel de politici nu sunt fara consecinte ", a declarat Gabriel reporterilor. El a spus ca noile masuri au fost convenite cu cancelarul Angela Merkel.