Ancheta franceza legata de suspiciunile de angajare fictiva a unor asistenti parlamentari a fost extinsa la tribunul stangii radicale, Jean-Luc Melenchon, care a fost reclamat de o eurodeputata de extrema dreapta, scrie AFP, care citeaza surse judiciare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Parchetul din Paris a dechis in 22 martie o ancheta preliminara pentru "abuz de incredere" si care viza circa 20 de eurodeputati francezi din tot spectrul politic, in urma declaratiilor facute de Sophie Montel, aleasa a Frontului National in Parlamentul European.

Acest partid de extrema dreapta este si el vizat de aacuzatii de angajari fictive, dar intr-o alta ancheta.

In 27 iunie, Montel a depus o alta reclamatie care il vizeaza pe aceasta data pe Jean-Luc Melenchon, liderul extremei stanga, Franta nesupusa. Parchetul a extins investigatiile legate de activitatea fostului eurodeputat (2009-2017), ales in iunie in Adunarea Nationala, precum si la patru dintre fostii sai asistenti parlamentari, dintre care unul este decedat.

Acesta a negat faptele.

Anchetatorii incearca sa afle daca fonduri europene, dedicate angajarii asistentilor parlamentari, au fost deturnate pentru a plati oameni care avea in realitate sarcini in cadrul partidelor politice din care faceau parte sefii lor.

O astfel de ancheta o vizeaza si pe sefa Frontului National, Marine Le Pen.