Organizatia pentru apararea drepturilor omului Freedom House a condamnat vineri campania guvernului Ungariei impotriva organizatiilor neguvernamentale si a refugiatilor, transmite agentia ungara de presa MTI.

Guvernul de la Budapesta foloseste mesaje la televiziune si panouri publicitare, in cadrul unei "tactici care reaminteste de cele mai negre zile ale dictaturii prin denigrarea refugiatilor si a organizatiilor societatii civile care pledeaza pentru o politica de imigrare ordonata si umana", a declarat presedintele Freedom House, Michael Abramowitz, citat intr-un comunicat al organizatiei.

Potrivit acestuia, imaginile si limbajul utilizate de premierul ungar Viktor Orban sunt profund jignitoare si chiar antisemite, in special la adresa Fundatiilor pentru o Societate Deschisa si a fondatorului acestora, George Soros, nascut in Ungaria.

Liderul Freedom House a apreciat ca organizatia lui Soros incearca sa apere drepturile fundamentale ale tuturor cetatenilor Ungariei, inclusiv ale minoritatilor, iar preocuparea guvernului de la Budapesta privind opiniile politice ale miliardarului de origine ungara este nepotrivita.

"Demonizarea de catre guvern a refugiatilor si a societatii civile ii jignesc pe toti cei care pretuiesc drepturile umane fundamentale si societatile deschise, democratice", arata comunicatul Freedom House, potrivit Agerpres.