Miliardarul rus Aras Agalarov a calificat miercuri drept "inventii" continutul mailurilor publicate de fiul cel mai mare al presedintelui american, si in care un manager britanic afirma in 2016 ca ar putea ajuta echipa Trump sa o discrediteze pe Hillary Clinton cu dosare compromitatoare detinute de Rusia, scrie AFP.

"Sunt inventii! Nu stiu cine le-a inventat si ce legatura are Hillary cu asta", a declarat Aras Agalarov, intr-un interviu acordat postului rusesc de radio Business FM.

Aras Agalarov este unul dintre protagonistii rusi ai celui mai recent scandal care il vizeaza pe Donald Trump, echipa sa de campanie si eventuale legaturi cu Rusia.

Donald Trump Jr a recunoscut ca a primit in iunie 2016 mailuri de la Rob Goldstone, un prieten britanic al familiei, fost ziarist de tabloid si manager, si in care afirma ca tatal unui cantaret rus de care se ocupa ar putea sa ii furnizeze dosare compromitatoare legate de Hillary Clinton.

Este vorba de cantaretul rus Emin Agalarov, al carui manager este Rob Goldstone, iar Aras Agalarov, tatal cantaretului, este prezentat drept un apropiat al lui Iuri Ceaika, procurorul general al Rusiei, un post esential si foarte sensibil.

Aras Agalarov neaga insa ca ar avea o relatie apropiata cu britanicul. "Nu il cunosc. A lucrat o perioada cu Emin ca manager, il promova in SUA sau ceva de genul asta", a declarat miliardarul rus.

Agalarov a spus si ca nu il cunoaste pe Donald Trump Jr. "Emin il cunoaste, nu eu. Am organizat concursul Miss Univers impreuna (la Moscova in 2013) si au avut loc contacte la acel moment", a explicat el.

Cu o avere estimata la aproape 2 miliarde de euro, Aras Agalarov este patronul holdingului Crocus Group, specializat in constructii si imobiliare comerciale.

Donald Trump Jr. a admis marti ca s-a intalnit anul trecut cu o avocata rusa, Natalia Veselnitskaya, care i-a fost prezentata de Rob Goldstone drept un emisar al guvernului rus care detine informatii potential compromitatoare despre Hillary Clinton.

Natalia Veselnitskaya este avocata societatii Prevezon Holdings care ii apartine lui Denis Katsyv, fiul lui Piotr Katsyv, vicepresedintele companiei rusesti de cai ferate (RJD) si inalt responsabil in regiunea Moscovei.

In iunie 2016, Prevezon Holding a fost anchetat in Statele Unite pentru spalare de bani in cadrul afacerii Magnitski. O lege americana care poarta numele avocatului rus mort in inchisoare dupa ce a denuntat un vast scandal financiar in Rusia prevede sanctiuni financiare impotriva functionarilor rusi suspectati ca au fost implicati in moartea sa.

Ca masura de retorsiune, Moscova a interzis adoptiile de copii rusi de catre cetateni americani. Natalia Veselnitskaia a facut lobby in Europa si in SUA impotriva sanctiunilor occidentale adoptate impotriva Rusiei in cadrul afacerii Magnitski.

Intr-un mesaj din 3 iunie 2016, Goldstone il informa pe Donald Trump Jr ca procurorul general al Rusiei i-a propus lui Aras Agalarov sa "ofere campaniei lui Trump informatii si documente oficiale care o incrimineaza pe Hillary si tranzactiile sale cu Rusia si care ar fi foarte utile tatalui dvs".

"Sunt, evident, informatii de nivel foarte inalt si sensibile, dar care fac parte din sustinerea Rusiei si a guvernului sau pentru dl. Trump", scria Rob Goldstone. "Daca e vorba de asta, ador (ideea), in special mai tarziu in vara", a raspuns Donald Trump Jr.